вторник, 23 февраля 2021 г.

Про Адвоката та ЖК "Ютландія-2"

Руйнівники проти Будівельника (Про напад на будівельний майданчик ЖК «Ютландія-2» м. Ірпінь)

«Невже всюди, де йде будівник, повинен невідлучно, як тінь, іти і руйнач?» О. Гончар, "Собор".  


Доброго дня! Я - адвокат Олександр Куринський. 


Зараз ми з вами розглянемо  відео, яке декілька тижнів назад можна було знайти  в інтернеті, або на особистих сторінках в Facebook деяких осіб. 


На відео молоді хлопці, з «патріотичним» настроєм руйнують паркан ЖК «Utlandia-2».


Я добре знайомий із забудовником цього житлового комплексу,  і добре знайомий з документами цього житлового будівництва.  Коли лунають голослівні твердження про те, що це будівництво є черговою аферою, або те,  що воно є абсолютно незаконним,   хочу в моєму відео надати іншу  точку зору, спираючись на факти.


Я дивлюся це відео, та задаюся питанням, хіба про таке європейське майбутнє  ми мріяли? 

Такі дії відкатують нас назад у середньовіччя.


Ірпінь розвивається як місто.  Ірпінь забудовується,  і це не є поганим. Розвивається інфраструктура.


Але чесно кажучи я думаю,  що хтось неправильно проінформував цих людей.  Хтось ними відкрито маніпулює. Люди руйнують паркани, заходять на чужу приватну власність, а маніпулятори залишаються «за парканом» ось таке гарне використання, чи не так?


Давайте разом спробуємо розібратися в цьому будівництві.


Я розкажу як ви, особисто, можете перевірити будь-якого забудовника і будь-яке будівництво.


Перша дія: за допомогою вашого телефону та QR коду.  Ви можете відсканувати його на  паспорті об’єкта та отримати всю необхідну інформацію.


Портал Державної електронної  системи у сфері будівництва: https://e-construction.gov.ua/

 


На цьому порталі ви знайдете більш розгорнуту інформацію про дозвільні документи, про осіб, які  здійснюють технічний та авторський нагляд, про того, хто є генеральним підрядником, а також, кадастрові номери земельних ділянок, на яких здійснюється будівництво.


Доречі, земельні ділянки ви також можете перевірити на сайті Публічна кадастрова карта: https://map.land.gov.ua/

На цьому сайті необхідно авторизуватися  за допомогою електронного підпису ( це можна зробити наприклад через приват24).


Вводите кадастровий номер об’єкту і можете побачити місце розташування на карті, а також інформацію про право власності та речові права.


Перевірити більш детально речові права на ділянку можна на сайті Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: https://kap.minjust.gov.ua/services?product_id=1



Тут ви можете запросити інформаційну довідку (реєстрація за допомогою електронного підпису, наприклад приват24) і заплативши 30 грн, ви отримаєте інформацію вже більш детально.


В нашому випадку -  ця інформація вже наявна. На відео ви можете побачити електронний витяг на якому відображений кадастровий номер, цільове призначення, а також,  хто є її власником.


Перевіривши наявність дозволу і прав власності на земельну ділянку, ви вже можете переконатися в тому що будівництво є законним і здійснюється на підставі дозвільних документів.


Та і взагалі, перш ніж розпочати будівництво, за чинним законодавством, треба розробити проект, Він проходить експертизу за наслідком  якої,  групою експертів видається відповідний експортний звіт.


Бачимо,  що проектна документація цілком відповідає вимогам законодавства.



Зокрема, хотілося б звернути увагу на таке поняття як зонінг.


Згідно ДБН, зонінг - це визначення територій і планування їх майбутнього використання. А квартал із зонуванням Ж5 –це зона багатоповерхової забудови.


На сайті Геопортал відкритих даних Ірпеня http://irpin.cadastre.com.ua/  ви можете спостерігати що будівництво ЖК «Utlandia-1» та ЖК «Utlandia-2» ведуться в зонах кварталу Ж5 згідно ДБН України, хоча зараз там і розташовані декілька приватних будинків. Також, поруч ми можемо спостерігати вже побудовані багатоповерхові будови, в яких мешкають люди.



Насправді дозвільних документів багато. Це і електроенергія і газифікація  і підведення радіотелефону і зливової каналізації і тд.


Вся ця документація є наявною і знаходиться в офісі компанії.


Отже, друзі, документи – проти голослівних тверджень. Ми надаємо офіційну інформацію, а проти нас протиставляються лише гасла та неправдиві твердження.


Але ті хто провокують на руйнування і насилля самі залишаються «за парканом», але відповідальність ще ніхто не відміняв (стаття 296 Хуліганство, стаття 162 порушення недоторканності житла Кримінального кодексу України).


Тому будьте мудрими, мрійте про майбутнє разом з нами! Місто повинно розвиватися! 



12 комментариев:

  1. Подскажите, пожалуйста, где купить документы? Просто я привык стоять в очередях. Собирать 2 млн справок. Носить деньги и конфеты. А взамен ничего не получать.Может у вас есть какой то рецепт?

    ОтветитьУдалить
  2. Раньше была проблема - нет где было жить. А сейчас люди хотят создать проблему, чтобы не было где жить. Нашим людям не нравится, когда не строят и не нравится когда строят. Просто есть такие люди, которым в принципе все не нравится. Это грустно….

    ОтветитьУдалить
  3. Да, адвокат очень слабый, у которого в реестре около 238 дел начиная с 2013 года. Я думаю, что успех адвоката считается не по количеству лайков и подписчиков.

    ОтветитьУдалить
  4. Стаж адвоката 13 лет, которого неоднократно награждала национальная ассоциация адвокатов украины. Он тратил время не на увеличение подп а на решение проблем людей.

    ОтветитьУдалить
  5. Конечно же это же очень трудно открыть два сайта и посмотреть историю работы человека. Гораздо трудней писать гадости и орать “скотыняки”

    ОтветитьУдалить
  6. Адвокат ТОПовый. Вы хотя бы почитайте про его дело с фермером. Которое он вел 8 лет и выиграл. Вот бы так люди ответственно относились к своим клиентам.

    ОтветитьУдалить
  7. Люди!!! Еще 10 лет назад Ирпень был столицей наркоманов. А сейчас посмотрите. Строились новые дома, которые строили люди и получали за это деньги. В которых открылись магазины и в которых работают люди. Открылись офисы и люди ходят на работу.Разве это не увеличение и незанятость населения.

    ОтветитьУдалить
  8. Ведь буквально пару лет назад что в клинику что в салон красоты и спортзал невозможно было попасть.Просто потому что их не было.

    ОтветитьУдалить
  9. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  10. Я думаю, что если бы действительно была коттеджная застройка, то разрешение никто не дал бы, ведь далеко не так все просто как кажется, поскольку вряд ли такое можно купить. Тем более, я так понимаю генплан далеко не единственный документ, которым руководствуются при проектировании.

    ОтветитьУдалить
  11. Конечно же лучше, когда куры срут по дорогам, а даже не по дорогам, а по направлениям в сторону Киева.

    ОтветитьУдалить
  12. Как можно определить нарушения не будучи специалистом?! Это истенно славянская традиция быть специалистом во всем и ни в чем конкретно. Как строят в Германии, Дубай, Париже притык друг к другу и все стоит и все ездят смотрят, а как тут что то хотят хорошее сделать, так все тревога!

    ОтветитьУдалить

Про Адвоката та ЖК "Ютландія-2"

Руйнівники проти Будівельника (Про напад на будівельний майданчик ЖК «Ютландія-2» м. Ірпінь) «Невже всюди, де йде будівник, повинен невідлуч...